Rapunzel World
harapan tinggal harapan :')
Friday, 29 November 2013 | 0Rapunzel (s)

assalamualaikum.

hai semua. lama tak update dahh. :) september - november. many things happen on that month. feel broken , pain, needless, hurt, happy. yaa. 14september again. such as last year. aku terima dia. yaa. dia yang usha aku kat facebook. cinta muka buku kekononnyaa. yaa. time niyh rasa bahagia sesangat. lepas 8bulan tunggu maman, tapi maman tak datang. DIA yang datang. yaa, walaupun dy budak bawah, ilovehim . ;) tapi, bahagia cuma sementara. macam kata mak aku , manis hanya sementara tapi pahit amat lama kesannya. dia curang ? aku tak keysah . haha . tapi kan, 13oct tetibe dy mintak clash dengan alasan nak masuk politeknik. yoo bro , result pmr pun tk kuar lgy kott. >< lpastuh, gb smula. tapi tklma. 3nov dy kata dy balek pt sulong, nak jumpa kawan 'perempuan' dy tuh. sokayh, aku tak kesah. then, aku ngan geng sengal aku g pasar. excited . nak masak kat umah ain katekoo >< tengah jalan jalan jalan jalan, nampak kelibat macam kenal. oukayh, DIA dgn kawan perempuan dy syok bercengkerama. hmm hmm. tkpe . aku oukayh. *sangat* esok aku text dia, tnya ''dia bahagia tak dengan aku or perempuan tuh?'' dy kata bahagia dengan perempuan tuh. okee, tipulahh kalau aku cakap aku tak sedih. terlukka? semestinyaa. haritu jugakk aku lepaskann dia. redha. :)) lpastuh, aku dah mmpu move on disamping kengkawan yang terCHENTA, TERSAYANGG, lpastuh, 16nov g mua dengan dayah, kina, aiza, ain, zaty. kayhh, happy sesangatt. hilangg semus tension. malam tuh, kalau da jalan mestilaa penatt kan. tetiba dapat text. fuhh, text ugutan. takpee. aku dah biasa kok . dulu dengan EX aku yg dulu pun penah gado besar jugakk. ;) aku move on sendiri, jatuh, bangun, jatuh, bangun. haha. Allah ada. kawan ada, mamaayah ada. i dont care. dah mmpu lupakan dia. tapi semalam punya semalam dia tetiba cari aku. happy ? sikitt. tapi, bila tahu dia game aku lagi sekali. Ya Allah. rasa down sesangatt. tak tahu nakk cakap apa dahh. sebakk gila. takpe, aina kuat kok . kan ? hewhew. doa ajelahh dia bahagia dengan perempuan yang dia suka, cinta dan sayang tuh. aku harap kau akan berubah suatu hari nnti. :')


Tarik nafas dalam
Hembus perlahan-lahan
Mata berair tak tahan.
Muka merah padam.


Kemudian
Keluar suara halus
Dengan hati yang tulus
Kita keluarkan satu status
Baiklah. Kita putus .
Saya dah kata.

Awak tak percaya. 
Saya dah nasihat. 
Awak kata muslihat. 


Macam nilah.
Saya dah penat. 
Awak pun dah tak larat.


Jadi kita berhenti
Berhenti dari saling melengkapi
Kita lerai semua sangsi
Kita akhiri semuanya di sini.


Konon dawai besi
Tapi hanya seutas tali.
Sudahlah halus.
Ditarik rakus
Mananya tak putus.


Cukuplah
Saya dah kalah
Awak pun mengalah
Masing-masing beralah
Luka ini masih merah
Silap hari berdarah semula.


Jauhkan diri.
Kita bawa haluan sendiri
Mungkin takdir belum menyebelahi
Biar sejarah kekal abadi.




Cerita kita ? Semua janji ?
Apa sudah jadi.




Mudah
Peluk erat dalam hati
Simpan rapi dalam peti
Kalau kita saling merindui
Kita mulakan sekali lagi.




babai awakk :)

dear S.A.H.A.B.AT , zaty. thanks cause always stand by my side when im happy, when im cry. i will never forget you. :)

Jangan difikir derita akan berpanjangan,

kelak akan membawa putus asa pada tuhan,
ingatlah biasanya kabus tak berpanjangan
setelah kabus berlalu pasti cerah kembali..

Ujian adalah tarbiah dari Allah,

apakah kita akan sama ataupun sebaliknya,
kesenangan yg datang selepas kesusahan,
semuanya adalah nikmat dari Tuhan..









thanks cause loyal stand by my side. :')


K.A.W.A.N :)
Thursday, 28 March 2013 | 0Rapunzel (s)

assalamualaikum ;)

haii semua. dah lama tak update blog kan? fuhhhhh, *tiup sikit* haha.  semua orang kat dunia mesti ada kawan kan. hmmm, 


               Apabila kita ingin berteman, janganlah kerana kelebihannya, kerana mungkin satu kelemahan, kau mungkin akan menjauhinya. 

                    Andai kau ingin berteman, janganlah kerana kebaikannya kerana mungkin dengan satu   keburukan, kau akan membencinya.


                   Andai kau ingin sahabat yang satu, janganlah kerana ilmunya. Kerana apabila kita buntu kau mungkin akan menfitnahnya.

Andai kau ingin seorang kawan, janganlah kerana sifat cerianya kerana andai dia tak pandai menceriakan, kau mungkin akan menyalahinya.

Andai kau seorang sahabat.. terimalah dia seadanya, kerana dia seorang sahabat yang hanya manusia biasa. Jangan diharapkan semuanya sempurna kerana kau juga tidak sempurna.

hari niyh aku nak cite pasal kengkawan yang paling aku rapat kat sekolah. kira macam satu geng gitu. geng aku niyh happy go lucky. asek ketawa je. kngkadang aku sampai tanak balek umah. yelahh dah jumpe kngkawan kn. kt umh tuh  bukan ade kawan pun aku. kayh, kawan yg ptme aku. Namanye NUR SYAKINA SALEHAN.  dy niyh kngkadang bendul sikit. hehe. sorry laa. haha. tapi dy baek tau. kalau orang tngah susah dy tolong. dy suka tlong orang. aku sayang dy niyh, jgn amek dy dri aku tau :P

*SYAKINA

yang kedua, namanye NATASYA NABILAH. Eceyhh, dy niyh mulutnye cakap tak berhenti, kejeny nk membahan je. aku pun penah jdi bahan. siot jea. tpi dy niyh baek tau, time aku gadoh dgn si mngkuk belange ritu, dy yg tlong backup kn. kalau dy tade, msti aku dah kna sebat agkny. mngkuk belange tuh, ukan betul sngt pun. TAPIII, tassya kata dy nk pindah. alahhhhhh, jgn lh pindaa. nti sape nk bahan kiteorg. hmmm, sediyh :( 

*TASYA 

yang ketiga, namanya NUR HIDAYAH. budaknye kecik je. dy niyh teman sehati sejiwa sependek. teman yg sllu kemana sahaja dengan TYRA. wahahaha. sorry, nyonk. hehehe. aku ad jgk wat keje gile ngn dy. kerja apa?! ade ahh, gile ape nk gtau. hahaha. dulu dy penh pindh skula kjap, 3 hri je kut. pastu mncul balek kat skula tuh. haha. poyo je dy tuh :P

*DAYOT yg pkai bju oren tuh.

 yg niyh pulak ATHIRAH tirot. kejany pegel je. pastu senyum terbalek. orang senyum mcm niyh, :) dy senyum mcm niyh :(. ape nth dy tuh. tpi dy cun tauu. pkwe dy ensem tau *sangatt* merinding aku. wahahaha. aku tk brape rpt laa dgn dy, so tk bnyk cite lh ttg dy. hehe. 

*TYRA TIEROT :P

and the last kut, AIN A.K.A NURIZ. name ngn pkwe dy knonnye. dulu kemain kutuk pkwe dy tuh. haha. skrg, ukn maen dy sayang. biaselahh, cinta itu buta kan. ;) hehe.  dia niyh kalau ketawa, pehh, masyaallah hnya tuhan yg thu. tpi, klau dy ngmuk, aku nk tegur pun serem. hahahaha. TAPII, TAPII, TAPII, dy niyh baek. ada masa dy terlalu baek, ade mase dy kedekut. aku pun tk paham. hehe. :P 

*AIN :)

KAWAN sejati ialah KAWAN yang setia,
Sanggup berkorban demi kawan mereka,
Pada suatu hari CINTA terjatuh dalam telaga,
KENAPA?
Kerana CINTA itu buta.



Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga,

KENAPA?
Kerana KAWAN akan berbuat apa sahaja demi CINTA.



Didalam telaga CINTA hilang.

KENAPA?
Kerana CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga, sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap.
Sedangkan KAWAN masih tercari-cari dimana CINTA dan terus menunggu.
KENAPA?
Kerana KAWAN itu sejati dan akan kekal sebagai KAWAN yang setia :')

saya sayang semua kngkawan saya. harap persahabatan kyta kekal hingga keakhir hayat.  




Teman itu seperti bintang Tak selalu nampak Tapi selalu ada dihati… Sahabat akan selalu menghampiri ketika seluruh dunia menjauh Karena persahabatan itu seperti tangan dengan mata Saat tangan terluka, mata menangis Saat mata menangis, tangan menghapusnya.

Teman akan menikam mu dari belakang
Tapi sahabat akan menampar mu dari depan


Teman akan menceritakan mu yang tidak benar tentang diri mu
Tapi sahabat akan tutup mulut dengan kesalahan mu


Teman hanya menerima kelebihan mu
Tapi sahabat akan menerima kekurangan mu.


1000 teman datang saat kamu tertawa
Tapi seorang sahabat akan datang saat kamu berderai air mata.


saya sayang mereka :*




kurelakan dikau pergi :'(
Monday, 18 February 2013 | 0Rapunzel (s)


ﺍﺳﻼﻡﻋﻠﻴﻜﻢJ
Haii semua. Sehat? Cite niyh mase ary jumaat hari tuh. 15/02/13. Baru hari niyh smpat nk tulis. Internet connection laju macam siput.Tuh yg tak bole nk post :3. Malam tuh, Tengah syok2 meset dengan kina, memok n seha kan. Tetibe dpt satu meset dari dy. Terkejut jgk laa bile dpt meset tuh :O airmata pun jatuh jgk kn. (TT_TT) Yelaa. Da lame tak contact, tetibe contact. nak tahu tak dy ckp apa? Tenenene…. Pnjg laa jgk. ↓



He:assalamualaikum, hai anda disana sehat? Selamat mmbina idup baru brsama A*** H****. Saya disini ingin memohon maap ats sgle prbuatan dn ksalhn saya. Hrap anda dpt memaapkn kslhn sy. ~terima kasih ;)

Me:waalaikumasalam. Hai. Sehat Alhamdulillah. A***? Kami Cuma kawan saja. Saya dah lama maapkan awak. Don’t worry. Btw, smoge brbhgie dgn Diana :’) *actually,hti aku berat nk ckp cmni kt dy*

He:hehe.thanks okay. N sy brharap awk bhgie dgn dy. Good luck for you okey. Jgn putus asa. Jgn lmah smngt okay. *time dy text niyh, air mata aku dah laju je jatuh. Alangkah indahnye kalau aku still dgn dy kan*

Me:okay. Jaga Diana baek2. Jgn kecewakan dy. Hope kekal :’) *Ya Allah, ta tahan sangt time niyh. Air mata laju je mnglir. Allah je yg thu prasaan niyh. L*

He:insyaallah. Eh, sye terlupe. Bear yg sye kasi tuh ad lgykn? Kalau ad, awk jdikn kngn time kyta brsama dulu. And bear tuh utk bukti kita bsme dulu. And thanks bgi bju tuh kt sye. Sye akn smpn bju tuh utk slmenye. Kbabai..

Me:bear tuh sntiase ad. Takkn penah ilang. Sntiase peluk bile tringt kngn dulu. Okey. Babai :’’)

~~~~~~End text. L~~~~~~

Time tuh sediyh sngt bile dpt meset mcm tuh. Tringt semua kngn dulu. Tak dpt dilupekn. Nanges semahu-mahunya. Susah nk lupekn. 6bulan same-same, then tnggl gitu jea. Ya Allah, siapa sangka akn jdi mcm niyh. Mmg aku nk dy bahagia, tpi biarlah dengan aku. Bukan dgn orang laen. Tapi, demi kebahgiaan dy, aku relakan dy pergi. Hmm. Arap pempuan tuh bole buat dy bhgie, bole jge dy. And takkan saketkn hti dy. Aku arap sangat. Sbb ak pun ta penah wat hal ngn dy :’) *nanges kjap L* Aku siapa nak tolak takdir Allah.  Aku tahu semua niyh ada hikmahnya.  Dear awak, Mohamad NorAzman B. Abd.Jalal smoge berbahgia walaupun bukan brsame saya. Saya smpan semua kata2 dn dngar semua nasehat awak. Happy slalu ye awak :’)
→selamat sejahtera kepada dirimu,
    semoga berbahgia tanpa aku,
    izikan selamanya namamu dihat,
    biarkan selamanya kubegini L
ﻻﺗﺨﺰﺍﻥ~~

Klahh, babai. Assalamualaikum. Jumpa dipost yang laen okee :* take care. J

redha :')
Monday, 11 February 2013 | 0Rapunzel (s)


ﺍﺳﻼﻡﻋﻠﻴﻜﻢ J
Hahaii semua. Sehat tak? Hmm, dah lame tak post. *lamaa sangatt* 6bulan. Kenangan dulu. Actually, susah nk cerita menda niyh. Dah 3 kali kita putus, then kyta getback balek. Bnyak dugaannya kan. But, this time. I think we cannot getback again cause he have a new gf. *speaking konon* L hehe. Sye ingt lgy time awak kasi saye lgu AKUR JANJI kt saye. Ingt lgy tk? Msti tkkn. Pastu sye dgn baek htinye kasi lgu KUINGIN KAMU kt awak. Kayh, flashback.~~~ sye mule knal awak mase kyta stu skula dulu. Sye bdk bru kt situ. 9bulan sye admire kt awk. Pastu sye brnikn diri tuk tegur awak. *branilaa sngt. Pdahal kwan yg ckpkn* hehe. Kayh, mcm2 jdi spnjg tuh. Asl muke aku, diabaikn, dtngglkn. Mmg insan trpinggir aku niyh. L sob3 *lap air mata*. Huahua. Then, utk kali yg ketiga kyta putus 26/11/12, 6/12/12 kyta getback. Ingat tak? Confirm, tak. Kayh, mase tuh rase happy,ceria, suka, duka, bahgia, nanges semua ad. Lpas tuh thun niyh, awk pindah skola. Tak jauh pun skola tuh. Geh skola pun, still llu jgk. And I still save your gift. Teddy bear. Ryte? Kayh, lpastuh sjak 28/01/13 sye rse awk da mule bruba. Ye, mngkin awk da bosan dgn sye. Reply text pun mcm nk tanak. Nk text? Lgylaa susahkn. Tape, saya sabar. Sye tunggu text dari awak. Tpi, smpi sudah tade. Sye ta penah pun terpikir yg awk ad hati kt org laen. Sikit pun sye tk penah fikir. Ad hri tuh, text sye, lngsung awk tak reply. Kekadang terpikir, ape salah aku kt dy. Smpi mcm niyh skli dy lyn ak. Kejamm! Then, hari isnin tuh, tngah syok tngok cerita SETIA HUJUNG NYAWA yg sweet tuh kn, sye kuatkn diri tuk text awak. Ta sngka. Mcm niyh awk reply.↓
Me: haii.
he:hye
me:knape tak reply text semlm? Busy sngat kea?
he:haah, busy.
me:ke mmg da tanak text lgy dah. Jujur jelaa.
he:yeahh, that right! *peh,luluh hti aku bce text dy*
me:knape pulk?
he:yelaa, nti skit2 ckp org ta lyn dy. Tuh yg mlas tuh. Bosan asek dnga bnda yg same jea.
me:kfinee, satu je aku nk tnye, kau syg ak lgy tak?
he:actually, sye dah ta suke awk. Ukn sbb nk cri laen. Tpi sye sorg je yg paham keadaan sy niyh. Sorry.
me:thanks dohh, wat mcm niyh.
he:then, halalkn sgle topup yg awak bgi kt sye tuh. Sy hargai. Tnpa awk, sye tkkn dpt meset dgn awak. Thanks dpt menerima dn jge sye slme niyh. Sy maapkn kslhn awk, wlupun awk tade wat salh kt sye. Okee thanks utk slma awk ngn sye.
me:okee la klau mcm tuh. Dah itu yg awk nk. Sye ta leyh nk buat apa. Jge diri baek2. Sye dah ta leyh nk jge awk mcm dulu lgy. Awk bukn milik sye lgy.  Take care smoge brbhgie. Btw, im still love you b.b.
he:thanks awak sbb ckp mcm tuh, sy pun brat nk lpaskn awk. Tpi keadaan sym cm niyh, trpakse sye lpaskn awk jgk.okee. slmt tnggl my bubui. ILOVEYOU so much…




 
*last text. remember? :(







~~END TEXT ~~

Lpas tuh aku nnges smhu-mhunyee. Tak thn giler. Smpi pgi ak nnges. Tido pun tk lena weyh. Esok da lh nk sukn kn. Tapealaa, bedal je. Geh skula jdi mata panda :O ouhh, comel. Bgun pgi pun leyh nnges. Tuh sbb aku syg dy. Huahua L kwan-ii rpt tnye. Knpe dgn mte tuh. Ak pun crite smbil nnges2. Ya allah, sape sngka akn jdi mcm niyh kn. L smnggu tuh jgk aku tak on9 facebook. Tade kekuatan nk on9. Lgypun tk smpt kn. Balek skula pkul 4.30. pehh, penat kut. Tuh yg tk on9. Lpas tuh time ary jumaat tuh, 08/02/13 tuh, aku kuatkn diri tuk un9. Pehh, ingtkn on9 leyh happykn diri. Skli yg muncul kt newfeed hmm, nk thu ap? →aku jumpe pic dy yg OMG, sweetnyaaaaaaaaaaa!!!! Aku je ta prnh wat mcm tuh, sntuh tgn dy pun tk. Niyh, smpi pic bedue. Tak silap aku pic niyh hari rabu, dua hri lpas putus. Hmm, nmpk sngt dy da lme couple dgn pmpuan tuh. Ak nk wat cemne lgy. Nnges jelaa bole. Nk maki pmpuan tuh? Hmm, aku bukn jnis yg suke mki2 org. lgypun dy bukan ak punye lgy. Aku cme leyh ngadu kt kawan2 je. Aku setia kt, smpi snggup tnggu dy, tpi niyh blasan dy kt aku?! Haishh, saba jelahh. Saket hti, remuk hti semestinya ad. Smnggu jgk ak tade slera nk mkn. Asek trbyg je. Ya Allah, saketnyaa hati. Aku setia, tapi langsung tak dihargai. Apa boleh  buat. Dah itu takdir Allah. Aku siapa nk lawan takdir. Anyway thanks, kepada kawan2 yg snggup dngr luahn hti aku niyh, wlupun senanye korang ta snggup nk dngar dah. J thanks awak, utk slme kngn kyta. Im really apperciate it. Klahh. Babai. Assalamualaikum .





*this our memory. :')


♥ ngett ngett -_-
Monday, 17 December 2012 | 0Rapunzel (s)

assalamualaikum.

haiii, *lambai tangan pelan-pelan*  haha. semua sehat? kayh. ngekngok aku niyh. mlm tadi aku layan otak kina yg senget tuh sampai kul10.30. tido awal kononye. dy kate anak dara tak elok tido lewat. apak kau laa. kayh, lyn dy. senanye dy aru kua dri hospital. sedeiyh. :( dy ta gtau ak pun. mjuk ak ngn dy. tpi kjap je. haha. wengg wengg ;P

malam tadi story laa macam macam. pastu aku tanye dy gelaran apa yg sesuai tuk kami. "OneBigFamily" tuh. ngn banggenye ak pun ckp laa.

aku=tengg tengg
bf aku*cett*=wengg wengg
dia=tingg tongg
skandel dy*poyo*=ngengg ngengg

peh dy leyh gelak mcm orang gilee. aku pun pelik. ngokngek ae ko niyh. muahahaha. dy kate serasi. mcm orang ta betul  aku ckp laa. thun depn aku pindah sekolah. dy kate, pindah mana? aku cakap pindah skula Tanjung Rambutan. dy geh pecye kate-ii ak. ngekk sungguh. haha. okee laa. penat nowh nulis. byee :*


♥ i hope we can be friend untill jannah :*
#awak kawan dunia dan akhirat saya ;)







The Disclaimer


Hi, welcome to my world. be nice here :D

underlined, bold

blockqoute


Diary About Stuff Site


The Credits!

Hover the Image..




Template by : Azkiya Kiya
Basecode by : NadyaWiwit
Big Helped by : Rapunzel
Owner blog : Najiha Hisham

Best View at GOOGLE CHROME!